Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu: "Geçmişimizle ilgileniyoruz, çünkü millet olarak gelecekle ilgili hesaplarımız var"


Uluslararası Taşköprülüzade Sempozyumu açılış konuşmasında söz alan Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu, "Geçmişimizle ilgileniyoruz, çünkü millet olarak gelecekle ilgili hesaplarımız var" mottosuna işaret ederek mevcut çalışmalar ve gelecekte tamamlanması planlanan projeler hakkında bilgi verdi.  

Hocamızın konuşmasını istifadenize sunuyoruz:

Uluslararası Taşköprülüzade Sempozyumu açılış konuşmasında söz alan Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu, "Geçmişimizle ilgileniyoruz, çünkü millet olarak gelecekle ilgili hesaplarımız var" mottosuna işaret ederek mevcut çalışmalar ve gelecekte tamamlanması planlanan projeler hakkında bilgi verdi.

 İhsan Fazlıoğlu, geleceğe yönelik olarak Medeniyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nin iki ayaklı bir projesi olduğunu; felsefe, kelâm ve mantık gibi ilimleri kapsayan ilk ayak olan ilim, irfan ve hikmet ayağında başka önemli âlimlerin eserlerinin neşredileceğinin, ikinci ayakta da matematik bilimleri alanından yine pek çok değerli eserin bilim câmiasına sunulacağının müjdesini verdi (1).

Dipnotlar:
Mustakim Arıcı, İlmi Toplantı Değerlendirmeleri, Uluslararası Taşköprülüzâde Sempozyumu (International Tashkubrīzādah Symposium) İstanbul, 18-20 Kasım 2016
https://drive.google.com/file/d/19sdXHlzwlhNMEznMqtGHtFFpn1OVyPFU/view?usp=sharing

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popular Posts