Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu ile Röportajlar Serisi


Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu ile Röportajlar Serisi

Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu’nun "bilgi kendine kayıtsız kalan kişileri ve toplumları affetmez"  nasihatini dikkate alarak, bilgiye ve bilginlerimize kayıtsız kalmama adına fazlioglu.blogspot.com adresinde samimi bir çalışma başlatılmıştır. Bu platform üzerinden Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu’nun vermiş olduğu konferanslar, seminerler, dersler, katıldığı radyo ve TV programları, gazete ve dergilerdeki röportajları ve yazıları ile hocamız hakkında basına yansıyan diğer konular hakkında bilgi paylaşımı ve değerlendirmelere yer verilmesi amaçlanmaktadır.

Bu kapsamda, Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu hocamızın şahsına yöneltilen sorulara vermiş olduğu yanıtlardan oluşan ve çeşitli platformlarda yayımlanan röportajlarından bir kısmını istifadenize sunuyorum. Bu röportajların gerçekleşmesi ve yayımlanmasında katkısı olan kişi ve kurumlara teşekkürü bir borç bilirim.

Birbirinden değerli sorulara yanıt veren ve “yanlışlarımıza ağıt yakmaktan doğruları inşa edemiyoruz.” diyerek mevcut durumu gözler önüne seren Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu, “Kısaca, şikâyeti bırak, çalışmaya bak…” diyerek izlenilmesi gereken yolun tarifini yapıyor ve şu üç önemli hususa dikkat çekiyor: “Ne olduğunuzu temsil edemez iseniz ne olmadığınızı anlatmak zorunda kalırsınız. Bu bir! Politik sorunlar sadece ilmî, estetik ya da felsefî çabalarla ve ürünlerle çözülmez, çözülemez… Bu da iki! Üçüncüsü ise uyuyan insanı uyandırmak kolaydır; ancak uyuma numarası yapan insanı uyandıramazsınız.”

Bu değerli röportajların yararlı olmasını diler, hocamıza dair elinizde bulunan benzeri dokümanları tarafımızla paylaşmanızı rica ederim.

Muhammet NEGİZ
05.09.2019


indir ile ilgili görsel sonucu

Röportaj Serisi dokümanına erişim için linke tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popular Posts