İhsan Fazlıoğlu- Bilim Tarihi ve Felsefesi Üzerine Bir TV Programı

İhsan Fazlıoğlu- Bilim Tarihi ve Felsefesi Üzerine Bir TV Programı


“Makam Arabası” adını taşıyan programını, uzun yıllar radyolarda yaptığı konuşmalarla, dikkat çekici fikirleriyle ve yayınladığı özel şarkılarla tanınan İbrahim Paşalı hazırladı.

“Makam Arabası”nın orijinal formatı da dikkat çekti. Genel televizyon izleyicisinin kısa sürede kabullenmesinin beklenmediği “Makam Arabası”, okuyan, yazan, dünyanın müziğini takip eden, yeni şeyleri takip etmeye çalışan izleyiciye hitap etmesi bekleniyordu.

Program stüdyo programı değil; bunun için özel bir araba koleksiyonundan bir araba kiralandı. Üç ay boyunca, gece vakti sokağın atmosferini doğal renkleriyle yansıtabilmek için kameralar test edildi, bu programa özel kameralar alınarak deneme çekimleri yapıldı.

Yayın akışında ağırlıklı olarak haber programlarına yer veren TVNET, “Makam Arabası”yla sokağa çıkmış, aktüel haberleri geride bırakmış oldu. 

“Makam Arabası”nın sloganı: “Her makamdan şarkılar, her mevkiden yazarlar!” oldu.

İbrahim Paşalı’nın kendi zevkine ve keyfine makam şoförlüğü yaptığı “Makam Arabası” programında, dünya müziğinden örnekler yayınlanırken, yazarlar da her programda yazdıklarıyla veya bizzat varlıklarıyla konuk edildi.

Programın girişindeki anons ise şu şekilde idi:

"Profesyonel politikacılar ve amatör muhalifler... Serinkanlı bilim adamları ve heyecanlı aşıklar... Asık suratlı memurlar ve cilveli tezgahtarlar sokakları boşalttığında... O zaman, yola çıkar bizim "Makam Arabası"... Bu "Makam Arabası"nda, Ne o kişiler var, Ne de o konuşmalar "

Programın konuklarından birisi de İhsan Fazlıoğlu oldu. Programın kaydını dinlemek için aşağıdaki butonu oynatmanız yeterli olacaktır. Yararlı olması dilekleriyle...

Muhammet Negiz

Programı dinlemek için butona tıklayınız:

PROGRAMI İZLEMEK İÇİN BKZ:

Müziksiz Versiyon


PROGRAMIN TAMAMI:


BÖLÜM 1


BÖLÜM 2


BÖLÜM 3


BÖLÜM 4


BÖLÜM 5



BÖLÜM 6



BÖLÜM 7



BÖLÜM 8



BÖLÜM 9



BÖLÜM 10




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popular Posts