Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu Konferansı: "Hikayeyi Yeni Baştan Yazmak: İslam Temeddününde Felsefe-Bilim Hareketinin Ma-cerası Üzerine…"


Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu Konferansı: "Hikayeyi Yeni Baştan Yazmak: İslam Temeddününde Felsefe-Bilim Hareketinin Ma-cerası Üzerine…"


Geleneksel Dede Korkut Bilim, Kültür, Sanat ve Edebiyat Ödülleri ‘Bilim’ Ödülünü almak üzere Bayburt’a gelen Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu, ödül töreni sonrasında bir konferans verdi. ‘Hikayeyi Yeni Baştan Yazmak: İslam Temeddününde Felsefe-Bilim Hareketinin Macerası Üzerine’ isimli konferansta konuşan Fazlıoğlu, toplumu kuran temel unsurun hikaye anlatabilmekten geçtiğinin altını çizerek, İslam Dünyasının kendi hikayesini yazma ve anlatma konusunda geride kaldığını söyledi. İslam felsefesinin ana hatları üzerine kısa bir özetlemede bulunan Fazlıoğlu, bilim kültüründe akla gelen ilk isimlerin batı orijinli olmasından yakınarak, Türk-İslam alimlerinin bilim, düşünce ve matematik alanlarındaki katkılarından habersiz nesiller yetişmesinin düşündürücü olduğunu ifade etti. Fazlıoğlu, önerme olarak ise, kendi hikayesini oluşturabilen ve bu hikayeyi İslam felsefesi temeline oturtabilen bir sistemin kurulması gerektiğini dile getirdi. Konferans sonunda, dinleyenlerin sorularına yanıt veren Fazlıoğlu, davet için Bayburt Üniversitesi’ne ve Rektör Prof. Dr. Selçuk Coşkun’a teşekkür etti.

İhsan Fazlıoğlu hocamızın "Hikayeyi Yeni Baştan Yazmak: İslam Temeddününde Felsefe-Bilim Hareketinin Ma-cerası Üzerine…" başlıklı konferansını istifadenize sunuyoruz. 
Hocamıza dair elinizde bulunan ders, konferans, makale vb. dokümanları mnergiz@live.com adresi üzerinden göndererek bu platformun daha da zenginleşmesine katkı sağlayabilirsiniz. 
Saygılarımla,
Muhammet Negiz


"Hikayeyi Yeni Baştan Yazmak:
 İslam Temeddününde Felsefe-Bilim Hareketinin Ma-cerası Üzerine…" 



Konferansın metin versiyonu yakın zamanda bu platformda yer alacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popular Posts